Category: vesti

АлтернАтивА: Претседателот Африм Гаши оствари средба со Лулзим Баша

АлтернАтивА: Претседателот Африм Гаши оствари средба со Лулзим Баша

За време на престојот во Тирана, претседателот на АлтернАтивА, Африм Гаши, придружуван од потпретседателот на партијата, Лулзим Алиу, беше примен и од претседателот на Демократската партија, Лулзим Баша. На оваа братск ...

Африм Гаши оствари средба со Илир Мета

Африм Гаши оствари средба со Илир Мета

Претседателот на АлтернАтивА, Африм Гаши, придружуван од потпретседателот Лулзим Алиу, денеска престојуваше во официјална посета во Република Албанија, каде беше примен од албанскиот Претседател, Илир Мета. На овој б ...

АлтернАтивА: Централното собрание на партијата донесе одлука за реформирање на партијата

АлтернАтивА: Централното собрание на партијата донесе одлука за реформирање на партијата

Синоќа (13 октомври 2020 година) Централното собрание на партијата одржа состанок на кој се дискутираше за последните парламентарни избори и го усвои извештајот на Централниот изборен штаб. Покрај тоа, Централното соб ...

Африм Гаши оствари проштална средба со францускиот амбасадор, г. Кристијан Тимоние

Африм Гаши оствари проштална средба со францускиот амбасадор, г. Кристијан Тимоние

Африм Гаши оствари проштална средба со францускиот амбасадор, г. Кристијан Тимони Претседателот на АлтернАтивА, г. Африм Гаши, придружуван од потпретседателот на партијата, Адмирим Халити, денес остварија проштална средб ...

АлтернАтивА - Куманово: Властите се менуваат, но антиалбанската мана не ја забораваат

АлтернАтивА – Куманово: Властите се менуваат, но антиалбанската мана не ја забораваат

Денес сме тука да споделиме уште една информација со јавноста, за да докажеме уште еднаш дека оваа власт продолжува да има други стандарди за Албанците. Како и во владеењето на ВМРО-ДУИ, кога убиец како Јохан Тарчуло ...

АлтернАтивА: Образовниот систем во Северна Македонија пропаѓа поради Министерството за образование и наука

АлтернАтивА: Образовниот систем во Северна Македонија пропаѓа поради Министерството за образование и наука

Ако се водиме од народната поговорка дека Денот се познава по утрото, можеме да заклучиме дека образовниот систем во Република Северна Македонија и оваа година пропадна. Министерството за образование и наука, во моментов ...

Close