Category: vesti

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со Претседателот на турското собрание, Мустафа Шентоп

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со Претседателот на турското собрание, Мустафа Шентоп

  Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, придружуван од поранешниот министер за култура, моментално пратеник на Алтернатива, Хусни Исмаили, вчера во Скопје оствари средба со Претседателот на Големото национално ...

АлтернAтивA: Владата не успеа, но сметката ја плаќаат граѓаните со своето здравје

АлтернAтивA: Владата не успеа, но сметката ја плаќаат граѓаните со своето здравје

Загрижени поради актуелната сериозна состојба со јавното здравје во нашата земја и за тоа што може да следи, АлтернАтивА сака да алармира за крајно несериозниот и неодговорен пристап на Министерството за здравство, Ком ...

АлтернАтивА: Ние сме ПРОТИВ легализација на марихуаната

АлтернАтивА: Ние сме ПРОТИВ легализација на марихуаната

По информацијата на Премиерот дека сака да ја легализира марихуаната и, според него, нејзино ставање на законски рамки, навидум во име на прифаќање на некои европски модели, АлтернАтивА констатира дека ова е уште еден ...

АЛТЕРНАТИВА: Министерството за образование да им помогне на семејствата со ИКТ опрема и да ги зголеми платите на наставниците за 50 евра

АЛТЕРНАТИВА: Министерството за образование да им помогне на семејствата со ИКТ опрема и да ги зголеми платите на наставниците за 50 евра

Вонредната состојба, создадена како последица на корона-вирусот Ковид-19, ги натера повеќето образовни институции да ја извршуваат својата воспитно-образовна дејност од дома преку онлајн-платформите. Оваа форма на одви ...

АлтернАтивА: Претседателот Африм Гаши оствари средба со премиерот на Република Косово, г. Авдулах Хоти

АлтернАтивА: Претседателот Африм Гаши оствари средба со премиерот на Република Косово, г. Авдулах Хоти

Претседателот на АлтернАтивА, Африм Гаши, во рамките на своите активности, денес во Скопје оствари средба со претседателот на Владата на Република Косово, г. Авдулах Хоти. Во средбата се разговараше за најновите настан ...

АлтернАтивА: Да се разреши портпаролот на српската политика во Северна Македонија

АлтернАтивА: Да се разреши портпаролот на српската политика во Северна Македонија

Изјавата на градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, дека тој не ја признава државата Косово, дури тврдејќи дека „Косово е Србија“, покрај тоа што е скандал за службено лице, бидејќи е во спротивност со јавн ...

АлтернАтивА: Претседателот Африм Гаши оствари средба со претседателот на Демократска партија на Косово, Кадри Весели

АлтернАтивА: Претседателот Африм Гаши оствари средба со претседателот на Демократска партија на Косово, Кадри Весели

Денес, во Приштина, претседателот на АлтернАтивА, Африм Гаши, придружуван од пратеничката Сафије Садики - Шаини, оствари средба со претседателот на Демократската партија на Косово, Кадри Весели. Средбата беше во духо ...

Close