Category: vesti

Коалиција Алијанса за Албанците & АлтернАтивА: На Заев не му пречи бројот на сведоците, туку бројот на Албанците

Коалиција Алијанса за Албанците & АлтернАтивА: На Заев не му пречи бројот на сведоците, туку бројот на Албанците

Деновиве, кога коалицијата Алијанса за Албанците & АлтернАтивА очекува свикување на седницата за усвојување на предлог-законот за државјанство, на место да добиваме сугестии и предлози, премиерот Зоран Заев изјавува ...

АлтернАтивА: „Концептот за основното образование“, предложен од МОН, е забрзана иницијатива

АлтернАтивА: „Концептот за основното образование“, предложен од МОН, е забрзана иницијатива

Во текот на месец декември минатата година, Министерството за образование и наука (МОН) го претстави новиот предлог за основното образование под наслов „Концептот за основното образование“. По добивањето на овој матери ...

Коалицијата Алијанса за албанците и Алтернатива: Владата го спречува Законот за државјанство

Коалицијата Алијанса за албанците и Алтернатива: Владата го спречува Законот за државјанство

Почитувани медиуми, Почитувани граѓани, Споделбата на власта е во основата на либералните демократии, но изгледа дека нашава држава не е ниту либерална, ниту демократска, и очигледно е многу далеку од споделбата и неме ...

АлтернАтивА: Заев купи вакцини само за неговата партија и нејзините филијали

АлтернАтивА: Заев купи вакцини само за неговата партија и нејзините филијали

По официјалните информации дека Владата на Република Северна Македонија, односно Министерството за здравство, обезбедило вакцини за околу 3000 граѓани, кои ќе пристигнат во март, а за другиот дел не е познато кога, слоб ...

АлтернАтивА: За кого важи казната за неносење маска во РСМ?

АлтернАтивА: За кого важи казната за неносење маска во РСМ?

Деновиве видовме високи владини претставници кои позираат во затворени простории и на отворено без маски, која е задолжителна мерка за другите граѓани, за која тие се казнуваат од државните органи. Како што видовме, пре ...

Африм Гаши оствари средба со претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат

Африм Гаши оствари средба со претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат

  Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, придружуван од шефот на кабинетот, Меритон Цивули, денес оствари средба со претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Салих Мурат. За време на средб ...

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со Претседателот на турското собрание, Мустафа Шентоп

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со Претседателот на турското собрание, Мустафа Шентоп

  Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, придружуван од поранешниот министер за култура, моментално пратеник на Алтернатива, Хусни Исмаили, вчера во Скопје оствари средба со Претседателот на Големото национално ...

Close