Category: vesti

Коалиција Алијанса за Албанците и Алтернатива – форум на младите: Место двајца функционери Албанци во Министерството за култура, оставаме две кукли

Коалиција Алијанса за Албанците и Алтернатива – форум на младите: Место двајца функционери Албанци во Министерството за култура, оставаме две кукли

По објавувањето, од страна на Министерството за култура, на резултатите од Националната програма за култура за 2021 година, со што министерката Ирена Стефоска со бројки и проценти докажа колку е за граѓанска држава и ко ...

Алтернатива: Веднаш да се престане со нерегуларностите и манипулацијата на пописот на дијаспората

Алтернатива: Веднаш да се престане со нерегуларностите и манипулацијата на пописот на дијаспората

Од нашите сознанија од дијаспората, голем број од тие што сакале да се регистрират денеска он лајн, се соочуват со проблеми при регистрацијата. Текничките проблеми, враќање неколку пати во почеток на постапката за регист ...

Коалицијата Алтернатива и Алијанса за Албанците: Албанската култура понижена од Министерството за култура

Коалицијата Алтернатива и Алијанса за Албанците: Албанската култура понижена од Министерството за култура

По објавувањето на резултатите од годишната национална програма на Министерството за култура, од последниот конкурс за финансирање на проекти од областа на културата, коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива вооп ...

Коалиција Алијанса за Албанците & АлтернАтивА: Какви пораки прими и испрати Бујар Османи од Вучиќ?

Коалиција Алијанса за Албанците & АлтернАтивА: Какви пораки прими и испрати Бујар Османи од Вучиќ?

Вчера (четврток – 18.02.2021) министерот за Надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи, беше на посета во Белград. Можеби му било мерак или љубомора кон Артан, кој беше на пречекот на Вучиќ во ...

АлтернАтивА: Министре Филипче, кој ја сноси одговорноста за тепачката во Клиничкиот Центар во Тетово?

АлтернАтивА: Министре Филипче, кој ја сноси одговорноста за тепачката во Клиничкиот Центар во Тетово?

Како што бевме информиравме од медиумите, во Клиничкиот Центар во Тетово се случило тепачка, каде протагонист бил економскиот директор, Артан Етеми, кој нападнал лице од техничкиот персонал. За да не остане ова теп ...

Алтернатива: Затворската казна за родителот на Алмир Алиу е повеќекратно убиство за ова семејство

Алтернатива: Затворската казна за родителот на Алмир Алиу е повеќекратно убиство за ова семејство

Деновиве се разбравме дека таткото и братот на Алмир Алиу, убиен на 1 јуни 2016 година во Куманово, се осудени од Основниот суд Куманово со затворска казна од 9, односно 6 месеци, за предизвикување насилство. Од друга ...

Младински форуми на Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива:  Премиере, ќе ви дадеме две кутии со вакцини, само не си поигрувајте со граѓаните

Младински форуми на Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива: Премиере, ќе ви дадеме две кутии со вакцини, само не си поигрувајте со граѓаните

    Почитувани граѓани, почитувани претставници на медиумите, денес сме тука – пред Владата на Република Северна Македонија – без помпезност и без врева да му доставиме на премиерот не една, туку две кутии со ...

Close