Category: vesti

Коалиција Алтернатива и Алијанса на Албанците:Владата се спрема да ги поткупи медиумите со парите на граѓаните

Коалиција Алтернатива и Алијанса на Албанците:Владата се спрема да ги поткупи медиумите со парите на граѓаните

Во времето кога, како последица на растот на цените граѓаните едвај преживуваат и кога сеуште недостасуваат вакцини за имунизација на населението, Владата на Северна Македонија, преку Министерството за Економија, со тен ...

Коалиција Алијанса за Албанците & Алтернатива: Во Аеродром – цвеќиња, во Чаир – ѕидови!

Коалиција Алијанса за Албанците & Алтернатива: Во Аеродром – цвеќиња, во Чаир – ѕидови!

Почитувани претставници на медиумите, Денес сме тука пред Ѕидот на Срамот “Висар Шилегов“ за да го искажеме нашето незадоволство и негодувањето на граѓаните на Чаир за ова понижување што ни се прави нам како граѓани ...

Колиција АлтернAтивА и Алијанса на албанците: Бројот на починатите од Ковид-19 e показател за неодговорните институции

Колиција АлтернAтивА и Алијанса на албанците: Бројот на починатите од Ковид-19 e показател за неодговорните институции

Следејќи ја кризната состојба предизвикана од пандемијата „Ковид 19“, како и согледување на последиците што ги носи оваа пандемија, Коалицијата „АлтернАтивА и Алјијанса за албанците“ смета дека Владата на РСМ и Министе ...

АлтернАтивА: Концепцијата за основното образование и дигитализацијата на учебниците е неприфатлив за нас 

АлтернАтивА: Концепцијата за основното образование и дигитализацијата на учебниците е неприфатлив за нас 

Денес во седиштето на АлтернАтивА се одржа брифинг со новинари, кој беше свикан од претседателот на партијата, Африм Гаши. На овој брифинг беа присутни и проф. д-р Љуљзим Алиу - професор на Педагошки факултет „Св. Климен ...

АлтернAтиваА: Министерството за животна средина и просторно планирање функционира како подружница на ДУИ

АлтернAтиваА: Министерството за животна средина и просторно планирање функционира како подружница на ДУИ

Дека корупцијата не е фиктивен и анонимен поим, туку е конкретна именка и другото име ДУИ, овој пат се погрижи Министерството за животна средина и просторно планирање и Дирекцијата за животна средина, водени од кадри н ...

Коалицијата Алијанса за Албанците & АлтернАтивА: Бараме оставки од Венко Филипче и Илир Хасани

Коалицијата Алијанса за Албанците & АлтернАтивА: Бараме оставки од Венко Филипче и Илир Хасани

Следејќи го темпото на вакцинација на населението во Северна Македонија и споредувајќи го тоа со европските земји, дури и оние од регионот, не може а да не бидеме загрижени за тоа што се случува во нашата земја. Станув ...

АлтернАтиваА: Земјоделци не се само оние од Струмица или од Преспа, од каде доаѓа премиерот и министерот за земјоделство

АлтернАтиваА: Земјоделци не се само оние од Струмица или од Преспа, од каде доаѓа премиерот и министерот за земјоделство

Денес, откако некои земјоделци од областа на Сингелиќ и Арачиново го посетија претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, ја користиме оваа можност да и се обратиме на јавноста за да ја информираме за нивните маки и за на ...

Close