Category: vesti

Коалицијата Алијанса за Албанците и АлтернАтивА: На Висар Бетон му донираме вреќа цемент

Коалицијата Алијанса за Албанците и АлтернАтивА: На Висар Бетон му донираме вреќа цемент

Почитувани новинари и граѓани, Денес сме овде пред Општина Чаир, со цел во духот на новата еколошка агенда објавена од Демократската унија за зеленило, да му помогнеме на градоначалникот на Чаир, г. Висар Ганиу, во него ...

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, беше дел од виртуелниот прием организиран од Италиандскиот Амбасадор во земјава, г. Андреа Силвестри

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, беше дел од виртуелниот прием организиран од Италиандскиот Амбасадор во земјава, г. Андреа Силвестри

Денес, претседателот Африм Гаши, на Националниот Ден на Италија, беше дел од виртуелниот прием организиран од Италијанскиот Амбасадор во земјава, г. Андреа Силвестри. Виртуелниот прием, на кој присуствуваа пријатели, доб ...

АлтернАтивА: Родовиот идентитет не е лично доживување, туку природен идентитет

АлтернАтивА: Родовиот идентитет не е лично доживување, туку природен идентитет

Денес, кога се наоѓаме на Меѓународниот ден на родителите, што се совпаѓа и со времето кога во собраниска постапка е ставен Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за матичната евиденција, АлтернАтивА, ...

Алтернатива: Со законот за легализација на илегално изградените објекти владата прошверцува амнестија за прекршувачите на законот

Алтернатива: Со законот за легализација на илегално изградените објекти владата прошверцува амнестија за прекршувачите на законот

Секој ден што ова земја се управува од биномот СДСМ-ДУИ нашата земјата се повеќе се оддалечува од патот на европските интеграции. Во последно време сме сведоци на обидот на владата да прошверцува амнестија за сите тие ...

Алтернатива: Министерката за култура, Ирена Стефоска, продолжува со дискриминација на Албанците

Алтернатива: Министерката за култура, Ирена Стефоска, продолжува со дискриминација на Албанците

По завршување на конкурсот за независни уметници, објавен во декември 2020 година, на кој уметниците го бараат правото за покривање на трошоците за здравствено осигурување и другите месечни придонеси, Министерството за ...

Коалиција Алијанса за Албанците и Алтернатива: Овaа е антиевропска и штетна влада за граѓаните

Коалиција Алијанса за Албанците и Алтернатива: Овaа е антиевропска и штетна влада за граѓаните

Деновиве, кога беше одбележан Денот на Европа, слушнавме и прочитавме десетици изјави и објави на функционери од оваа влада, кои да не ги познававме и да не ги знаевме нивните дела, ќе поверувавме дека целиот товар ...

Коалиција Алтернатива и Алијанса на Албанците:Владата се спрема да ги поткупи медиумите со парите на граѓаните

Коалиција Алтернатива и Алијанса на Албанците:Владата се спрема да ги поткупи медиумите со парите на граѓаните

Во времето кога, како последица на растот на цените граѓаните едвај преживуваат и кога сеуште недостасуваат вакцини за имунизација на населението, Владата на Северна Македонија, преку Министерството за Економија, со тен ...

Close