Category: vesti

АлтернАтивА: Здравјето на граѓаните – позначајно од изборите

АлтернАтивА: Здравјето на граѓаните – позначајно од изборите

Во време кога целиот свет презема мерки за спречување на инфекцијата на луѓето од вирусот COVID - 19, и АлтернАтивА – како политичка партија која повеќе од секој друг интерес го има интересот на граѓаните – смета де ...

Африм Гаши се сретна со Францускиот Амбасадор во Скопје, г. Кристиан Тимоние

Африм Гаши се сретна со Францускиот Амбасадор во Скопје, г. Кристиан Тимоние

Претседателот на „Алтернатива“, Африм Гаши, придружуван од членот на Централното Претседателтсво, Нафије Селмани, денес оствари средба со францускиот амбасадор во земјава, г. Кристијан Тимоние. На средбата се разго ...

Африм Гаши се сретна со поранешниот советник на Aмериканскиот Претседател Клитон, г. Јенс Муелер

Африм Гаши се сретна со поранешниот советник на Aмериканскиот Претседател Клитон, г. Јенс Муелер

Претседателот на политичката партија "Алтернатива", Африм Гаши, денес во седиштето на партијата се сретна со поранешниот советник на поранешен претседател на САД Бил Клинтон, г. Јенс Муелер. Во средбата се разговар ...

Африм Гаши се сретна со словенечкиот амбасадор во Скопје, г. Милан Јазбек

Африм Гаши се сретна со словенечкиот амбасадор во Скопје, г. Милан Јазбек

Претседателот на „Алтернатива“, Африм Гаши, придружуван од членовите на Централното Претседателство, Њомза Имери – Исмаили и Бејтула Демири, денес оствари средба со словенечкиот амбасадор во Скопје, г. Милан Јазбек. ...

Африм Гаши се сретна со челниците на Стопанската комора Македонија - Турцика (МАТТО)

Африм Гаши се сретна со челниците на Стопанската комора Македонија – Турцика (МАТТО)

Денес претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, со делегација се сретна со Стопанската комора на Македонија - Турција (МАТТО). Претседателот Гаши истакна дека еден од најважните приоритети на неговата партија е ек ...

Африм Гаши се сретна со претставниците на Стопанска Комора на Северно-Западна Македонија

Африм Гаши се сретна со претставниците на Стопанска Комора на Северно-Западна Македонија

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, придружуван од членот на Централното претседателство, Дритон Сулејмани, и шефот на кабинетот Меритон Цивули, денес остварија средба со претставниците на Стопанската комора н ...

АлтернАтивА: Се договоривме за коалиција со Алијансата на Албанците

АлтернАтивА: Се договоривме за коалиција со Алијансата на Албанците

АлтернАтивА ја информира јавноста, посебно своите активисти и подржувачи, дека денеска претседателот нa АлтернАтивА, Африм Гаши, се согласи за предизборна колаиција со Алијанса на Албанците за претстојните избори на ...

Close