Category: vesti

Алтернатива бара олеснување на граничните процедури

Алтернатива бара олеснување на граничните процедури

Алтернатива ја поздравува денешната одлука на Владата да ги отвори границите, но останува незадоволна од придружните процедури на оваа одлука.За нас, сегашните активни мерки се неприфатливи и нелогични, што дури и п ...

АлтернАтивА: Албанците треба да се определат помеѓу сништата и реалноста

АлтернАтивА: Албанците треба да се определат помеѓу сништата и реалноста

Непријатно е чувството кога гледате како еден политички субјект прoизлезен од војната кој имаше за цел постигнување на рамноправност и државотворност на Албанците во државата, после 18 години да заврши на еден „сон“ ...

Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива ги интензивираат активностите

Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива ги интензивираат активностите

Деновиве кога се очекува пад на пандемијата и додека се разгледува датумот на идните изборите, денес делегација на Алијансата за Албанците, предводена од претседателот Зијадин Села, беше во посета во седиштето на Ал ...

Алтернатива: Слободата на медиумите е фундаментално право и барометар на демократијата

Алтернатива: Слободата на медиумите е фундаментално право и барометар на демократијата

Меѓународниот ден на слободата на медиумите, прогласен од Генералното собрание на ООН, е ден кога целиот свет го посветува своето вниманието кон слободата на медиумите, слободата на изразување и информирање, но и ра ...

Алтернатива: Предлагаме нови мерки за ублажување на пандемиската криза

Алтернатива: Предлагаме нови мерки за ублажување на пандемиската криза

Алтернатива во континуитет ја следи состојбата предизвикана од пандемијата предизвикана од вирусот Covid-19 и со целиот свој капацитет и ресурси е ангажирана во изнаоѓање на начини со кои што може да се ублажи здрав ...

АлтернАтивА: Предлагаме мерки во полза на граѓаните

АлтернАтивА: Предлагаме мерки во полза на граѓаните

Политичката партија АлтернАтивА ги следи со големо внимание политичките настани во земјата и мерките кои се преземаат за надминување на кризата, која е предизвикана од вирусот COVID 19. Во таа насока ние сме свесни ...

АлтернАтивА: Вонредната состојба бара внимателност и консултација, а не протагонизам

АлтернАтивА: Вонредната состојба бара внимателност и консултација, а не протагонизам

Додека живееме во најтешките денови од пандемијата предизвикана од вирусот Covid 19 и – од друга страна – следејќи ги предлозите за финансиски мерки од некои партии, а секако слушајќи го гласот на граѓаните, кои ќе бида ...

Close