Category: vesti

АлтернАтивА: Отворете ја границата со Косово

АлтернАтивА: Отворете ја границата со Косово

Иако пред неколку дена претседателот на партијата, Африм Гаши, упати барање да се отвори границата со Косово, за жал институциите сè уште не постапиле. Ова е причината што АлтернАтивА и денес бара итно и без никакво од ...

АлтернАтивА: Планот за започнување на учебната година повторно пропаѓа

АлтернАтивА: Планот за започнување на учебната година повторно пропаѓа

На денот кога треба да започне учебната година, АлтернАтивА забележува дека - и покрај патетичниот помпозитет на поранешниот министер за образование и наука и на сегашниот министер, кој се фали секој ден - овој ден е з ...

АлтернАтивА: Го осудуваме албанофобскиот јазик на комиттите и бараме да бидат преземени казнени мерки

АлтернАтивА: Го осудуваме албанофобскиот јазик на комиттите и бараме да бидат преземени казнени мерки

Вчера во центарот на Скопје се слушнаа фашистички, навредливи и понижувачки повици кон Албанците во нашата земја. Сторители на овие повици беа навивачката група „Комити“ на ФК „Вардар“. „Mртов Шиптар – добар Шиптар“, (и ...

АлтернАтивА: Општина Тетово реализира милионски бизниси со антиевропски лица

АлтернАтивА: Општина Тетово реализира милионски бизниси со антиевропски лица

Деновиве во јавноста се појавија информации дека Општина Тетово, управувана од ДУИ и СДСМ, само еден ден по изборот на новата влада (на 31 август 2020 година) го измени Деталниот урбанистички план, овозможувајќи изгра ...

АлтернАтивА: Наставата да започне во јануари 2021 година

АлтернАтивА: Наставата да започне во јануари 2021 година

Деновиве кога се зборува за почеток на учебната година и веќе имаме одлука за одложување за 1 октомври, АлтернАтивА смета дека дури и овој датум не е соодветен и затоа предлага наставата да започне на почетокот на јан ...

Алтернатива: Да се врати старата цена на електричната енергија

Алтернатива: Да се врати старата цена на електричната енергија

Гледајќи ја влошената економска состојба на граѓаните, особено по пандемијата, сметаме дека поскапувањето на цената на електричната енергија е голема штета што им се прави на граѓаните на нашата земја. И покрај објасну ...

Close