Пратеникот Хусни Исмаили се сретна со Претседателот на Турското Собрание, г. Мустафа Шентоп

Пратеникот Хусни Исмаили се сретна со Претседателот на Турското Собрание, г. Мустафа Шентоп

Пратеникот Хусни Исмаили се сретна со Претседателот на Турското Собрание, г. Мустафа Шентоп

Пратеникот на Алтернатива, Хусни Исмаили, како дел од делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија, учествува на осмата Пленарна сесија на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ), што деновиве се одржува во градот Анталија, Р. Турција (21-22 јуни).
За време на престојот во Анталија, пратеникот на Алтернатива, Хусни Исмаили, се сретна со Претседателот на Големото Турско Собрание, г. Мустафа Шентоп.
На ова средба се разговараше за воспостување на соработка меќу двете земји, гпобалната пандемиска криза и меќудржавната соработка меќу Р. Северна Македонија и Република Турција.

Close