Пратеникот Хисни Исмаили се сретна со Претседателката на ПС на ПСЈИЕ за Турција, пратеничката ѓ. Дерја Бакбак

Пратеникот Хисни Исмаили се сретна со Претседателката  на ПС на ПСЈИЕ за Турција, пратеничката ѓ. Дерја Бакбак

Пратеникот Хисни Исмаили се сретна со Претседателката на ПС на ПСЈИЕ за Турција, пратеничката ѓ. Дерја Бакбак

Пратеникот на Алтернатива, Хисни Исмаили, како дел од делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија, учествува на осмата Пленарна сесија на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ), што деновиве се одржува во градот Анталија, Р. Турција (21-22 јуни).
За време на престојот во Анталија, пратеникот на Алтернатива, Хисни Исмаили, се сретна со Претседателката на Турско Собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ), пратеничката од градот Газиантеп - Турција, г-ѓ. Дерја Бакбак, претставниците на парламентарните групи на Големото Собрание на Република Турција и нејзините пратеници.
За време на овие средби се разговараше за можната соработка меѓу двете земји, како и за глобалната пандемиска криза и можните решенија за нејзино надминување.

 

Close