Хисни Исмаили учествува на Осмата пленарна сесија за соработка на Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ) што се одржува во Анталија, Р. Турција

Хисни Исмаили учествува на Осмата пленарна сесија за соработка на Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ) што се одржува во Анталија, Р. Турција

Хисни Исмаили учествува на Осмата пленарна сесија за соработка на Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ) што се одржува во Анталија, Р. Турција

Хусни Исмаили, во рамките на делегацијата на Собранието на Р. Северна Македонија, е дел на Осмата пленарна сесија на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ), што деновиве се одржува во Анталија, Турција.
Во текот на овие два дена, пратеникот Исмаили од Алтернатива се очекува да има неколку средби со претставници од земјите на Југоисточна Европа, на кои ќе се дискутира за предизвиците на пандемијата на глобално ниво, како и за можната соработка со земјите од Југоисточна Европа, со цел градење на заеднички социјални, образовни, културни и економски врски помеѓу Северна Македонија и земјите од ПСЈИЕ.

 

 

Close