Monthly Archives: May 2021

Алтернатива: Со законот за легализација на илегално изградените објекти владата прошверцува амнестија за прекршувачите на законот

Алтернатива: Со законот за легализација на илегално изградените објекти владата прошверцува амнестија за прекршувачите на законот

Секој ден што ова земја се управува од биномот СДСМ-ДУИ нашата земјата се повеќе се оддалечува од патот на европските интеграции. Во последно време сме сведоци на обидот на владата да прошверцува амнестија за сите тие ...

Алтернатива: Министерката за култура, Ирена Стефоска, продолжува со дискриминација на Албанците

Алтернатива: Министерката за култура, Ирена Стефоска, продолжува со дискриминација на Албанците

По завршување на конкурсот за независни уметници, објавен во декември 2020 година, на кој уметниците го бараат правото за покривање на трошоците за здравствено осигурување и другите месечни придонеси, Министерството за ...

Close