Koalicioni Alternativa dhe Aleanca për Shqiptarët: Edhe sa fëmijë duhet të infektohen që Ministria e Arsimit të merr marrë masa

Koalicioni Alternativa dhe Aleanca për Shqiptarët: Edhe sa fëmijë duhet të infektohen që Ministria e Arsimit të merr marrë masa

Koalicioni Alternativa dhe Aleanca për Shqiptarët: Edhe sa fëmijë duhet të infektohen që Ministria e Arsimit të merr marrë masa

Njoftimi se njëzet fëmijë janë infektuar me Covid Covid-19 dhe të gjithë janë të hospitalizuar në Institutin për Sëmundje të Mushkërive tek Fëmijët -– Kozle, tregon flet qartë se Qeveria edhe pas një viti vazhdon të jetë e papërgjegjshme të mos ketë plan konkret për ballafaqimin me pandeminë për të ta mbrojtur shëndetin e fëmijëve dhe të qytetarëve nga infektimi.
Kjo është edhe një arsye shtesë që të konstatojmë se ky vit shkollor, ashtu si filloi pa asnjë përgatitje, do të përfundon përfundojë më me një dështim të thellë dhe me pasoja shumë të rëndë rënda për shëndetin e nxënësve. Andaj, sado që është e paaftë kjo Qeveriqeveri, i bëjmë thirrje që së bashku me Ministrinë e Arsimit një çast dhe më herët ditë e më parë të marrin vendim për rishikimin e protokolleve gjatë procesit të mësimdhënies dhe rishikimin e mbylljes së shkollave që të parandalohet ekspozimi i fëmijëve ndaj virusit Covid 19.
Koalicioni AlternAtivA dhe Aleanca për Shqiptarët bëjnë thirrje që mësimdhënësit të mos i ftojnë nxënësit në shkollë për testim të njohurive, sepse në këtë mënyrë i ekspozojnë ndaj rrezikut që të infektohen me virusin Covid Covid-19, por këto testime të bëhen në formë elektronike ashtu siç bëhet edhe procesi i mësimdhënies.

Koalicioni AlternAtivA dhe Aleanca për Shqiptarët

Shkup, 25.03.2021

Close