Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со германската амбасадорка во Скопје, г-ѓа. Анке Холштајн

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со германската амбасадорка во Скопје, г-ѓа. Анке Холштајн

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со германската амбасадорка во Скопје, г-ѓа. Анке Холштајн

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, придружуван од пратеничката Сафије Садики - Шаини, денес оствари средба со амбасадорката на Германија во Скопје, Н. Е. г-ѓа. Анке Холштајн.

На средбата се разговараше за политичките настани во земјата, селективниот судски систем и евро-интегративните процеси на земјата.

Претседателот Гаши ù се заблагодари на амбасадорката Холштајн за важната улога на германската држава во патот и градењето на европската визија на нашата држава.

Германската амбасадорка, г-ѓа. Холштајн искажа благодарност до претседателот Гаши за улогата на Алтернатива во градење на правна држава, градење на мостови за соработка со релевантните меѓународни фондации и европската агенда.

На крај, двете страни се согласија ваквите средби да продолжат и во иднина.

 

Close