Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со италијанскиот амбасадор во Скопје, г. Андреа Силвестри

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со италијанскиот амбасадор во Скопје, г. Андреа Силвестри

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со италијанскиот амбасадор во Скопје, г. Андреа Силвестри

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, придружуван од пратеничката Сафије Садики – Шаини, денес оствари средба со италијанскиот амбасадор во Скопје, Неговата Екселенција, г. Андреа Силвестри.
На средбата се разговараше за најновите политички случувања во земјата, селективното судство и заробената држава од актуелната влада. Исто така, покрај акутните државни проблеми, се разговараше и за патот на Северна Македонија кон евро-атлантските процеси, како примарна цел на државата за развој и европска перспектива.
Италијанскиот амбасадор, г. Силвестри, му се заблагодари на претседателот Гаши за конструктивната и охрабрувачката улога на Алтернатива во градењето и развојот на државата кон европската агенда.
Двете страни се согласија ваквите средби да продолжат и во иднина.

 

 

Close