АлтернАтивА: Министре Филипче, кој ја сноси одговорноста за тепачката во Клиничкиот Центар во Тетово?

АлтернАтивА: Министре Филипче, кој ја сноси одговорноста за тепачката во Клиничкиот Центар во Тетово?

АлтернАтивА: Министре Филипче, кој ја сноси одговорноста за тепачката во Клиничкиот Центар во Тетово?

Како што бевме информиравме од медиумите, во Клиничкиот Центар во Тетово се случило тепачка, каде протагонист бил економскиот директор, Артан Етеми, кој нападнал лице од техничкиот персонал.

За да не остане ова тепачка само како шпекулација, министерот за Здравство, Венко Филипче, е должен да објасни дали е вистина дека директорот тепал вработен и, дури, побарал дополнително засилување, како што изјавија медиумите, и ако ова е вистина, која е одговорноста што ќе ја сноси тој?!
Додека не се обелодени овој случај, АлтернАтивА смета дека станува опасно да се оди во Клиничкиот Центар во Тетово од хулиганизмот на Директорот.

Алтернатива – Скопје

Скопје, 19.02.2021

Close