Младински форуми на Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива: Премиере, ќе ви дадеме две кутии со вакцини, само не си поигрувајте со граѓаните

Младински форуми на Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива:  Премиере, ќе ви дадеме две кутии со вакцини, само не си поигрувајте со граѓаните

Младински форуми на Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива: Премиере, ќе ви дадеме две кутии со вакцини, само не си поигрувајте со граѓаните

 

 

Почитувани граѓани, почитувани претставници на медиумите, денес сме тука – пред Владата на Република Северна Македонија – без помпезност и без врева да му доставиме на премиерот не една, туку две кутии со вакцини. Ако, случајно, не се доволни за неговиот владин кабинет, да има и за својот вицепремиер.

Можеби ќе го кажете дека ова иронија или пак цинизам, но тоа не е ништо во споредба со иронијата и цинизмот што оваа влада ни ги нуди секој ден. Додека сите балкански земји, освен Косово и Босна, продолжуваат со масовната вакцинација на населението, Заев со целиот свој кабинет, заедно и со среќниот Артан кој се радуваш за средбата со Вучиќ, одат во граница да примат една мала кутија со вакцини. Сето ова се случува во време кога Северна Македонија има највисока стапка на смртност во Европа од вирусот Ковид-19 и во време кога нашиот здравствен систем едноставно пропадна. Поцинично и поразочувачко од тоа не може да биде.

Затоа, ние – младите од Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива – денес сме тука за да демонстрираме на овој начин како изгледа грижата, поточно негрижата, што оваа влада го покажува кон здравјето на своите граѓани. За нас не е добар сигнал ни тоа што Србија си поигрува со нашата земја со една кутија со вакцини, сето тоа само поради вината на инфериорниот и неспособниот премиер. Ако една кутија со вакцини е донација, ние му даваме на оваа влада две кутии и да го завршиме овој мајтап. Освен тоа, ние ќе му дадеме на премиерот и една посебна вакцина, за да не ги потроши тие од кутиите. Дури се погриживме оваа вакцина да му помогне на премиерот да се освести дека не треба да си поигрува граѓаните, а сме побарале вакцината да овозможи и имунизација против измама и лага. На здравје вакцината, премиере!

 

 

 

Младинските форуми на Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива

 

 

 

Скопје, 18.02.2021 година

 

Close