Африм Гаши оствари средба со претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат

Африм Гаши оствари средба со претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат

Африм Гаши оствари средба со претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат

 

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, придружуван од шефот на кабинетот, Меритон Цивули, денес оствари средба со претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Салих Мурат.

За време на средбата, тие разговараа за судските реформски процеси во земјата и за редизајнирање на државниот судски систем.

Претседателот на Уставниот суд, Салих Мурат, му се заблагодари на претседателот Гаши за обединувачката и охрабрувачката улога што Алтернатива ја покажува во отворањето на судските реформски процеси на државата.

 

Close