АлтернАтивА: Отворете ја границата со Косово

АлтернАтивА: Отворете ја границата со Косово

АлтернАтивА: Отворете ја границата со Косово

Иако пред неколку дена претседателот на партијата, Африм Гаши, упати барање да се отвори границата со Косово, за жал институциите сè уште не постапиле. Ова е причината што АлтернАтивА и денес бара итно и без никакво одлагање да се отвори границата Северна Македонија – Косово.
Сите причини и задоцнувања се веќе исцрпени, па дури и намерните одложувања стануваат бесмислени. ГРАНИЦАТА СО КОСОВО МОРА ДА СЕ ОТВОРИ ДЕНЕС И ВЕДНАШ.
Пораката на АлтернАтивА е дека ако државните институции не го сторат тоа, ние ќе сториме сè што е во наши раце да ја отвориме оваа граница што ги дели семејствата и ја попречува економската размена меѓу нашите држави и нашите народи.

Скопје, 05.10.2020 година АлтернАтивА – Скопје

Close