Monthly Archives: September 2020

АлтернАтивА: Го осудуваме албанофобскиот јазик на комиттите и бараме да бидат преземени казнени мерки

АлтернАтивА: Го осудуваме албанофобскиот јазик на комиттите и бараме да бидат преземени казнени мерки

Вчера во центарот на Скопје се слушнаа фашистички, навредливи и понижувачки повици кон Албанците во нашата земја. Сторители на овие повици беа навивачката група „Комити“ на ФК „Вардар“. „Mртов Шиптар – добар Шиптар“, (и ...

АлтернАтивА: Општина Тетово реализира милионски бизниси со антиевропски лица

АлтернАтивА: Општина Тетово реализира милионски бизниси со антиевропски лица

Деновиве во јавноста се појавија информации дека Општина Тетово, управувана од ДУИ и СДСМ, само еден ден по изборот на новата влада (на 31 август 2020 година) го измени Деталниот урбанистички план, овозможувајќи изгра ...

Close