Алтернатива: Да се врати старата цена на електричната енергија

Алтернатива: Да се врати старата цена на електричната енергија

Алтернатива: Да се врати старата цена на електричната енергија

Гледајќи ја влошената економска состојба на граѓаните, особено по пандемијата, сметаме дека поскапувањето на цената на електричната енергија е голема штета што им се прави на граѓаните на нашата земја. И покрај објаснувањата дадени од одредени институции, само фактот на поскапување на електричната енергија е доказ за негрижата кон семејниот буџет на нашите граѓани.
Оваа е причината зошто „Алтернатива“ ја поддржува секоја граѓанска акција против ова поскапување, следствено и протестите и другите јавни активности.
Во оваа ситуација, „Алтернатива“ ги повикува институциите, кои донеле ваква одлука, да ја преиспитаат и да ја вратат старата цена, бидејќи граѓанските реакции може да доведат до непредвидливи социјални немири за стабилноста на земјата.

„Алтернатива“ останува на страната на граѓаните!

Скопје, 13.08.2020 година

Алтернатива - Скопје

Close