Африм Гаши се сретна со новиот турски Амбасадор во Скопје, г. Хасан Мехмет Секизкок

Африм Гаши се сретна со новиот турски Амбасадор во Скопје, г. Хасан Мехмет  Секизкок

Африм Гаши се сретна со новиот турски Амбасадор во Скопје, г. Хасан Мехмет Секизкок

Претседателот на политичката партија "Алтернатива", Африм Гаши, придружуван од Организациониот Секретар на партијата, Беким Сали, денеска оствари сретна со новиот Турски амбасадор во Скопје, г. Хасан Мехмет Секизкок.
На оваа пријателска средба претседателот Гаши му посака добродојде на новиот амбасадор, Мехмет Секикок. На средбата беше разговарано и за конструктивната улога на пријателска Турција во евроатлантскиот пат на Северна Македонијa.
Турскиот амбасадор, Хасан Мехмет Секизкок, му се заблагодарии на претседателот Гаши за посетата, истакнувајќи дека Алтернатива - како централно-десничарска партија - дава свој придонес во прогресивните вредности и братските албанско-турски односи.
На крај двете страни се соогласија дека ваквите пријателски средби ќе продолжаат и во иднина.

Close