петок, јуни 18, 2021
  • sq
  • en
  • mk

Африм Гаши оствари проштална средба со францускиот амбасадор, г. Кристијан Тимоние

Африм Гаши оствари проштална средба со францускиот амбасадор, г. Кристијан Тимони Претседателот на АлтернАтивА, г. Африм Гаши, придружуван од потпретседателот на партијата, Адмирим Халити, денес...

АлтернАтивА – Куманово: Властите се менуваат, но антиалбанската мана не ја забораваат

Денес сме тука да споделиме уште една информација со јавноста, за да докажеме уште еднаш дека оваа власт продолжува да има други стандарди за...

AlternAtivA – Kumanovë: Pushtetet ndryshojnë, por huqin antishqiptar nuk e harrojnë

Sot jemi këtu që të ndajmë edhe një informacion me opinionin, për të dëshmuar kështu edhe njëherë se ky pushtet vazhdon të ketë standarde...

АлтернАтивА: Образовниот систем во Северна Македонија пропаѓа поради Министерството за образование и наука

Ако се водиме од народната поговорка дека Денот се познава по утрото, можеме да заклучиме дека образовниот систем во Република Северна Македонија и оваа...

AlternAtivA:: Sistemi arsimor në Maqedoninë e Veriut po dështon për shkak të Ministrisë së...

Nëse udhëhiqemi nga thënia popullore se dita e mirë njihet që në mëngjes, i bie të konstatojmë se sistemi arsimor në Republikën e Maqedonisë...

АлтернАтивА: Отворете ја границата со Косово

Иако пред неколку дена претседателот на партијата, Африм Гаши, упати барање да се отвори границата со Косово, за жал институциите сè уште не постапиле....

АлтернАтивА: Планот за започнување на учебната година повторно пропаѓа

На денот кога треба да започне учебната година, АлтернАтивА забележува дека - и покрај патетичниот помпозитет на поранешниот министер за образование и наука и...

АлтернАтивА: Го осудуваме албанофобскиот јазик на комиттите и бараме да бидат преземени казнени мерки

Вчера во центарот на Скопје се слушнаа фашистички, навредливи и понижувачки повици кон Албанците во нашата земја. Сторители на овие повици беа навивачката група...

АлтернАтивА: Општина Тетово реализира милионски бизниси со антиевропски лица

Деновиве во јавноста се појавија информации дека Општина Тетово, управувана од ДУИ и СДСМ, само еден ден по изборот на новата влада (на 31...

АлтернАтивА: Наставата да започне во јануари 2021 година

Деновиве кога се зборува за почеток на учебната година и веќе имаме одлука за одложување за 1 октомври, АлтернАтивА смета дека дури и овој...

Populare