среда, мај 12, 2021
  • sq
  • en
  • mk

Коалиција Алијанса за Албанците и Алтернатива – форум на младите: Место двајца функционери Албанци...

По објавувањето, од страна на Министерството за култура, на резултатите од Националната програма за култура за 2021 година, со што министерката Ирена Стефоска со...

Алтернатива: Веднаш да се престане со нерегуларностите и манипулацијата на пописот на дијаспората

Од нашите сознанија од дијаспората, голем број од тие што сакале да се регистрират денеска он лајн, се соочуват со проблеми при регистрацијата. Текничките...

Коалицијата Алтернатива и Алијанса за Албанците: Албанската култура понижена од Министерството за култура

По објавувањето на резултатите од годишната национална програма на Министерството за култура, од последниот конкурс за финансирање на проекти од областа на културата, коалицијата...

Коалиција Алијанса за Албанците & АлтернАтивА: Какви пораки прими и испрати Бујар Османи од...

Вчера (четврток – 18.02.2021) министерот за Надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи, беше на посета во Белград. Можеби му било мерак или...

АлтернАтивА: Министре Филипче, кој ја сноси одговорноста за тепачката во Клиничкиот Центар во Тетово?

Како што бевме информиравме од медиумите, во Клиничкиот Центар во Тетово се случило тепачка, каде протагонист бил економскиот директор, Артан Етеми, кој нападнал...

Алтернатива: Затворската казна за родителот на Алмир Алиу е повеќекратно убиство за ова семејство

Деновиве се разбравме дека таткото и братот на Алмир Алиу, убиен на 1 јуни 2016 година во Куманово, се осудени од Основниот суд Куманово...

Младински форуми на Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива: Премиере, ќе ви дадеме...

    Почитувани граѓани, почитувани претставници на медиумите, денес сме тука – пред Владата на Република Северна Македонија – без помпезност и без врева да му...

Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива: Владата која ги остава граѓаните без вакцини мора...

Неуспесите на Владата за грижа кон јавното здравје во нашата држава не престануваат. По неуспехот да се справи со вториот бран на инфекцијата...

Коалиција Алијанса за Албанците & АлтернАтивА: На Заев не му пречи бројот на сведоците,...

Деновиве, кога коалицијата Алијанса за Албанците & АлтернАтивА очекува свикување на седницата за усвојување на предлог-законот за државјанство, на место да добиваме сугестии и...

АлтернАтивА: „Концептот за основното образование“, предложен од МОН, е забрзана иницијатива

Во текот на месец декември минатата година, Министерството за образование и наука (МОН) го претстави новиот предлог за основното образование под наслов „Концептот за...

Populare