среда, мај 12, 2021
  • sq
  • en
  • mk

Африм Гаши се сретна со Шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, г. Клименс...

Претседателот на „Алтернатива“, Африм Гаши, придружуван од членот на Централното Претседателство, Нурџан Асановска, денеска оствари средба со Шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, г....

АлтернАтивА: Предлагаме мерки во полза на граѓаните

Политичката партија АлтернАтивА ги следи со големо внимание политичките настани во земјата и мерките кои се преземаат за надминување на...

Коалиција Алијанса за Албанците и Алтернатива – форум на младите: Место двајца функционери Албанци...

По објавувањето, од страна на Министерството за култура, на резултатите од Националната програма за култура за 2021 година, со што министерката Ирена Стефоска со...

Африм Гаши се сретна со новиот турски Амбасадор во Скопје, г. Хасан Мехмет ...

Претседателот на политичката партија "Алтернатива", Африм Гаши, придружуван од Организациониот Секретар на партијата, Беким Сали, денеска оствари...

Алтернатива: Предлагаме нови мерки за ублажување на пандемиската криза

Алтернатива во континуитет ја следи состојбата предизвикана од пандемијата предизвикана од вирусот Covid-19 и со целиот свој капацитет...

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, оствари средба со германската амбасадорка во Скопје, г-ѓа. Анке...

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, придружуван од пратеничката Сафије Садики - Шаини, денес оствари средба со амбасадорката на Германија во Скопје, Н. Е. г-ѓа....

Младински форум – АлтернАтивА: 24 јануари, Меѓународниот ден на образованието е потсетник за деградирањето...

На Денот на меѓународното образование, што е одреден од Организацијата на обединетите нации, денес сме овде да се потсетиме на...

Алтернатива: Слободата на медиумите е фундаментално право и барометар на демократијата

Меѓународниот ден на слободата на медиумите, прогласен од Генералното собрание на ООН, е ден кога целиот свет го...

АлтернАтиваА: Со долгот од 700 милиони евра, Владата ја зголемува сметката на граѓаните

По најавата дека Владата на Северна Македонија се задолжила со нови 700 милиони евра, Алтернатива изразува загриженост дека овој долг на Владата дополнително ќе...

АлтернАтивА: Се договоривме за коалиција со Алијансата на Албанците

АлтернАтивА ја информира јавноста, посебно своите активисти и подржувачи, дека денеска претседателот нa АлтернАтивА, Африм Гаши, се согласи за предизборна...

Populare