среда, мај 12, 2021
  • sq
  • en
  • mk

Коалиција Алијанса за Албанците & Алтернатива: Во Аеродром – цвеќиња, во Чаир – ѕидови!

Почитувани претставници на медиумите, Денес сме тука пред Ѕидот на Срамот “Висар Шилегов“ за да го искажеме нашето незадоволство и негодувањето на граѓаните на...

Колиција АлтернAтивА и Алијанса на албанците: Бројот на починатите од Ковид-19 e показател за...

Следејќи ја кризната состојба предизвикана од пандемијата „Ковид 19“, како и согледување на последиците што ги носи оваа пандемија, Коалицијата „АлтернАтивА и Алјијанса за...

АлтернАтивА: Концепцијата за основното образование и дигитализацијата на учебниците е неприфатлив за нас 

Денес во седиштето на АлтернАтивА се одржа брифинг со новинари, кој беше свикан од претседателот на партијата, Африм Гаши. На овој брифинг беа присутни...

АлтернAтиваА: Министерството за животна средина и просторно планирање функционира како подружница на ДУИ

Дека корупцијата не е фиктивен и анонимен поим, туку е конкретна именка и другото име ДУИ, овој пат се погрижи Министерството за животна средина...

Коалицијата Алијанса за Албанците & АлтернАтивА: Бараме оставки од Венко Филипче и Илир Хасани

Следејќи го темпото на вакцинација на населението во Северна Македонија и споредувајќи го тоа со европските земји, дури и оние од регионот, не може...

АлтернАтиваА: Земјоделци не се само оние од Струмица или од Преспа, од каде доаѓа...

Денес, откако некои земјоделци од областа на Сингелиќ и Арачиново го посетија претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, ја користиме оваа можност да и се...

Коалиција Алијанса за Албанците и АлтернАтивА: Корупцијата цути во владините институции

Оваа влада произведува повеќе корупциски скандали отколку што може да ги прати опозицијата и пошироката јавност. Додека не стивнувале коментарите за приведувањето поради корупција...

Коалицијата АлтернАтивА и Алијанса на Албанците: Неспособноста на владата да обезбеди вакцини го носи...

Јавноста во Северна Македонија секој ден е сведок на бескрајното продолжување на неспособноста на Владата да обезбеди вакцини за граѓаните. Енормното зголемување на новите...

Младинските Форуми на коалицијата Алтернатива & Алијанса за Албанците: Д-р Илир Демири и Д-р...

Пред неколку дена Македонското лекарско друштвото на Северна Македонија додели неколку признанија за лекарите, кои според нив се најзаслужни за борбата против вирусот Ковид-19....

АлтернАтивА Огранок Тетово: Продолжува лошото управување во Општина Тетово

Општина Тетово, предводена од Теута Арифи, ја заклучи 2020 година со дополнителна загуба од 2 милиони евра. Оваа ситуација го прави уште поскандалозна образложението...

Populare