четврток, април 22, 2021
  • sq
  • en
  • mk

Коалиција Алијанса за Албанците и АлтернАтивА: Корупцијата цути во владините институции

Оваа влада произведува повеќе корупциски скандали отколку што може да ги прати опозицијата и пошироката јавност. Додека не стивнувале коментарите за приведувањето поради корупција...

Коалицијата АлтернАтивА и Алијанса на Албанците: Неспособноста на владата да обезбеди вакцини го носи...

Јавноста во Северна Македонија секој ден е сведок на бескрајното продолжување на неспособноста на Владата да обезбеди вакцини за граѓаните. Енормното зголемување на новите...

Младинските Форуми на коалицијата Алтернатива & Алијанса за Албанците: Д-р Илир Демири и Д-р...

Пред неколку дена Македонското лекарско друштвото на Северна Македонија додели неколку признанија за лекарите, кои според нив се најзаслужни за борбата против вирусот Ковид-19....

АлтернАтивА Огранок Тетово: Продолжува лошото управување во Општина Тетово

Општина Тетово, предводена од Теута Арифи, ја заклучи 2020 година со дополнителна загуба од 2 милиони евра. Оваа ситуација го прави уште поскандалозна образложението...

Алтернатива: Итнa вакцинација на попишувачите

Откако и директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, јавно призна дека четворица инструктори се заразени со Ковид 19, ова значи дека ќе...

Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива: Министерката Стефоска – идентитетот на културната измама во...

      Речиси цел месец откако министерката за култура, Ирена Стефоска, го загуби патот во својот двор. Ова, меѓу другото, се гледа и во реакциите на...

Коалиција Алтернатива и Алијанса за Албанците: Уште колку деца треба да се инфицираат за...

Најавата дека дваесет деца се заразени со Ковид-19 и сите се хоспитализирани во Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, јасно покажува дека...

Коалицијата АлтернАтивА и Алијанса за Албанците: Корупција и нетранспарентност во јавните набавки со пандемиски...

Извештајот од набљудувањето на јавните набавки на Центарот за граѓански комуникации уште еднаш алармира за недостаток на транспарентност и висока корупција, што ја зацврстува...

Коалиција Алијанса за Албанците & АлтернАтивА: Која е мотивацијата на признанието на „тигрите“ за...

Вчера, кога полициската единица „Тигри“ ја одбележи својата 40-годишнина од основањето, беше изненадување што во тој настан се доделија плакети и...

АлтернAтивA: Да се продолжи рокот за доставување на завршните сметки до 31 март

Деновиве на адреса на АлтернАтивА пристигнаа бројни барања од компании и здруженија на сметководители, кои се погодени од вирусот Ковид 19 и затоа голем...

Populare