Category: vesti

АлтернАтивА: Да се отвораат паралелки на албански јазик во училиштето во Брњарце

АлтернАтивА: Да се отвораат паралелки на албански јазик во училиштето во Брњарце

Веста дека во училиштето на село Берњарце – Општина Гази Баба управителите на училиштето, но и родителите на учениците, не сакаат да отворат албански паралелки за учениците од оваа населба, е најлошата слика на мултиетни ...

Пратеникот Хусни Исмаили се сретна со Претседателот на Турското Собрание, г. Мустафа Шентоп

Пратеникот Хусни Исмаили се сретна со Претседателот на Турското Собрание, г. Мустафа Шентоп

Пратеникот на Алтернатива, Хусни Исмаили, како дел од делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија, учествува на осмата Пленарна сесија на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ), што дено ...

Пратеникот Хисни Исмаили се сретна со Претседателката  на ПС на ПСЈИЕ за Турција, пратеничката ѓ. Дерја Бакбак

Пратеникот Хисни Исмаили се сретна со Претседателката на ПС на ПСЈИЕ за Турција, пратеничката ѓ. Дерја Бакбак

Пратеникот на Алтернатива, Хисни Исмаили, како дел од делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија, учествува на осмата Пленарна сесија на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ), што дено ...

Хисни Исмаили учествува на Осмата пленарна сесија за соработка на Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ) што се одржува во Анталија, Р. Турција

Хисни Исмаили учествува на Осмата пленарна сесија за соработка на Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ) што се одржува во Анталија, Р. Турција

Хусни Исмаили, во рамките на делегацијата на Собранието на Р. Северна Македонија, е дел на Осмата пленарна сесија на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС на ПСЈИЕ), што деновиве се одржува во Анталија, Турција ...

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, го прими Францускиот Амбасадор во земјата, г. Сирил Бомгартнер

Претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, го прими Францускиот Амбасадор во земјата, г. Сирил Бомгартнер

Денес, на 18 јуни, претседателот на партијата, г. Африм Гаши, го прими на првата протоколарна средба, во седиштето на партијата, неговата Eкселенција, Амбасадорот на Франција во Република Северна Македонија, г. Сирил Бом ...

Алтернатива – Огранок Гази Баба: Улиците во населбата Хасанбег со катастрофална состојба – Претседателот Георгиевски не оставил пат преку кој ќе дојде да побара гласови

Алтернатива – Огранок Гази Баба: Улиците во населбата Хасанбег со катастрофална состојба – Претседателот Георгиевски не оставил пат преку кој ќе дојде да побара гласови

Состојбата на патиштата во општина Газибаба, особено во албанското населено место Хасанбег, долго време остануваат во милост на судбината и на локалните власти. Во летото 2016 година, кога катастрофалните поплави оште ...

Close