AlternAtivA: Takim i kryetarit Afrim Gashi me ambasadorin francez në Shkup

AlternAtivA: Takim i kryetarit Afrim Gashi me ambasadorin francez në Shkup

AlternAtivA: Takim i kryetarit Afrim Gashi me ambasadorin francez në Shkup

Në prag të takimit të nesërm të kryetarit të partisë, Afrim Gashi me kryeministrin e vendit, Zoran Zaev, në selinë e partisë ALTERNATIVA qëndroi ambasadori i Francës në Shkup, z. Siril Bomgartner (Cyrille Baumgartner), i shoqëruar nga këshilltarja e parë dhe e ngarkuara me punë, zonja Emanuel Gardil (Emanuelle Gardille), si dhe përkthyesi dhe përgjegjësi për protokollin, z. Ardian Ramadani.

Bashkëbiseduesit theksuan se rrugëtimi evropian i Maqedonisë së Veriut ngelet rruga e pashmangshme dhe e paalternativë, për çka nevojiten reforma thelbësore, luftë kundër krimit dhe korrupsionit.
Kryetari Gashi theksoi, se partia ALTERNATIVA mbetet e përkushtuar në rrugën evropiane të vendit tonë.
Ambasadori Bomgartner, në anën tjetër, theksoi se metodologjia integruese e lansuar nga Franca, gjegjësisht nga presidenti Makron, dhe e miratuar nga BE-ja, parasheh pikërisht standarde të qarta para anëtarësimit të vendeve kandidate, bazuar në kritere të meritave.
Bashkëbiseduesit u ndanë të kënaqur nga përfundimet e takimit, si dhe u zotuan për intensifikim dhe thellim të bashkëpunimit dhe vizitave të ndërsjella.

 

Close