Африм Гаши се сретна со Францускиот Амбасадор во Скопје, г. Кристиан Тимоние

Претседателот на „Алтернатива“, Африм Гаши, придружуван од членот на Централното Претседателтсво, Нафије Селмани, денес оствари средба со францускиот амбасадор во земјава, г. Кристијан Тимоние.
На средбата се разговараше за политичката состојба во земјата, предвремените парламентарни избори на 12 април и конструктивната улога на француската држава во евро-атлантскиот пат на Република Северна Македонија. Исто така во средбата се разговараше и за проширувањето на ЕУ во земјите на Западен Балкан.
Францускиот амбасадор, г. Тимоние, му се заблагодари на претседателот Гаши за конструктивната улога на Алтернатива во евроатлантските процеси на земјата.
На крај двете страни се соогласија дека ваквите пријателски средби треба да продолжат и во иднина.