Африм Гаши се сретна со поранешниот советник на Aмериканскиот Претседател Клитон, г. Јенс Муелер

Претседателот на политичката партија “Алтернатива”, Африм Гаши, денес во седиштето на партијата се сретна со поранешниот советник на поранешен претседател на САД Бил Клинтон, г. Јенс Муелер.
Во средбата се разговараше за можностите и условите на странските инвестиции во земјата, каде што претседателот Гаши се заблагодари на поранешниот американски советник Јенс Муелер, за неговата улога и придонес во економскиот развој на земјата.