Африм Гаши се сретна со словенечкиот амбасадор во Скопје, г. Милан Јазбек

Претседателот на „Алтернатива“, Африм Гаши, придружуван од членовите на Централното Претседателство, Њомза Имери – Исмаили и Бејтула Демири, денес оствари средба со словенечкиот амбасадор во Скопје, г. Милан Јазбек.
На средбата се разговараше за актуелната состојба во земјата, парламентарните избори на 12 април и евро-атлантскиот процес на нашата земја. Словенечкиот амбасадор, г. Милан Јазбек, му се заблагодари на претседателот Гаши за конструктивната улога на Алтернатива во евро-атлантските процеси на земјата, како и за ратификување на протоколот на земјата во НАТО.
На крај, двете страни се соогласија дека ваквите пријателски состаноци ќе продолжаат и во иднина.