АлтернАтивА: Се договоривме за коалиција со Алијансата на Албанците

АлтернАтивА ја информира јавноста, посебно своите активисти и подржувачи, дека денеска претседателот нa АлтернАтивА, Африм Гаши, се согласи за предизборна колаиција со Алијанса на Албанците за претстојните избори на 12 Април.

На овој начин на Албанците во Северна Македонија им ја создадовме точната адреса за промените на 12 април.

Ветерот на промените е на повидок во нашата земја и Албанците на 12 Април ќе слават.

Скопје, 06.02.2020                       АлтернАтивА – Скопјe

Секретариат за односи со јавноста